Euroopan unioni / Euroopan sosiaalirahastoEuroopan unioni / Euroopan sosiaalirahasto

Oulun yliopisto

Oulun yliopistoon hakemisesta, hakuajoista ja aloista löytyy runsaasti tietoa yliopiston sivujen kautta, http://www.oulu.fi/yliopisto/.  

Oulussa toimiva Urasampo järjestää palveluja korkeasti koulutettujen työnhaun ja urasuunnittelun tueksi. Webinaaritarjontaan sisältyy esimerkiksi Työnhakukunto ja itsensä johtaminen, Vakuuttava CV kohta kohdalta ja Haastatteluun johtava työhakemus. http://www.urasampo.fi/  

Oulun yliopiston tiedekunnat tarjoavat monenlaisia työelämävalmiuksiin liittyviä kursseja. Kursseilla käsitellään muun muassa työturvallisuutta ja työhyvinvointia, työyhteisöä ja organisaatioita sekä yrittäjyyttä. Oulun yliopisto tarjoaa opetusta perusopiskelijoiden lisäksi työntekijöille täydennyskoulutuksen ja avoimen yliopiston kautta. Opintotarjonta löytyy weboodin tarjoamista opinto-oppaista, https://weboodi.oulu.fi/oodi/etusivu.html.  

TOPIK, http://www.oulu.fi/topik/, tarjoaa muun muassa työyhteisösovittelijakoulutusta (10 op) sekä johtamisessa ja opetushallinnossa (25 op). Johtamisen paketti sisältää esimerkiksi kurssin Yhteisöllisyys ja hyvinvointi työyhteisön voimavarana, 5 op, jonka aikana perehdytään yhteisöllisen toiminnan edellytysten luomiseen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämiseen. Lisäksi tarkastellaan työyhteisötaitoja henkilökohtaisen viestinnän näkökulmasta.  

Avoin yliopisto tarjoaa eri tiedekuntien kursseja kaikille, http://www.oulu.fi/avoinyliopisto/. Esimerkiksi teknillisen tiedekunnan tuotantotalouden järjestämä Työhyvinvoinnin ja työelämän hallinta -kurssi on saatavilla.  

Oulun yliopistolla järjestetään vuosittain tammi/helmikuussa Pesti-päivä, jossa työnantajat ja työnhakijat kohtaavat toisensa. Työnantajat ovat messupäivänä yliopistolla sekä näkyvillä Pestin yritystietokannassa, joka on käytettävissä koko kevään ajan työnhaun tukena. Työnhakijat pääsevät keskustelemaan Pesti-päivän aikana rekrytoinnin asiantuntijoiden kanssa, verkostoitumaan ja hankkimaan käytännöllisiä vinkkejä työnhaun tueksi. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. http://www.pestipaivat.fi/