Hyppää pääsisältöön

Opiskelijalle

Olet täällä

Valmius toimia työelämässä ja taito huolehtia omasta ja työyhteisön hyvinvoinnista on tärkeää kaikille työikäisille ammattialasta riippumatta. Valmiina työelämään! -hankkeen tuloksena syntyvä opintokokonaisuus tarjoaa kokoelman työelämätaitoihin ja työhyvinvointiin liittyviä sisältöjä kaikille työelämään siirtymässä oleville opiskelijoille oppiaineesta tai ammattialasta riippumatta.

Opintokokonaisuus on rakennettu 11 suomalaisen oppilaitoksen yhteistyönä. Suomalaisten oppilaitosten erityisosaamista on hyödynnetty sisältöjen rakentamisessa ja ne ovat käytettävissä mistä tahansa verkkosivujen välityksellä keskitetysti. Työelämätaitojen ja työhyvinvoinnin opintokokonaisuus sisältää kursseja laaja-alaisesti mm. työhyvinvoinnin eri osa-alueista ja vaikuttavuudesta kyberturvallisuuteen. Aiheita lähestytään sekä teoreettisesti että käytännönläheisesti.

Hankkeen tuloksena syntyvät opinnot on rakennettu siten, että ne tukevat siirtymistä opinnoista työelämään. Työelämän moninaisuuden hahmottaminen kehittää asiantuntijuutta ja auttaa ennakoimaan työsuhteen varrella eteen tulevia tilanteita. Tietoisuus omaan ja muiden työhyvinvoinitiin vaikuttavista asioista auttaa tekemään valintoja työelämässä toimiessa. Opinnoissa tarjotaan työelämään valmistuville välineitä osallistua itsensä, työnsä, työympäristönsä ja työyhteisönsä kehittämiseen heti työuransa alusta lähtien.